Tudta Ön,

hogy az ÁFA tv-ben foglaltak alapján számlái papír alapon történő kibocsátása és ügyfeleihez történő eljuttatása csak az alábbi lehetőségek szerint lehetséges? 
ABAS-ERP - távnyomtatás
Kézbe átadva

A számla kiállítását követően ügyfele személyesen kézbe kapja a számlát

ABAS-ERP - távnyomtatás
Csomagban elhelyezve

A számla a kiállítást követően a csomagba elhelyezve és így a szállítással együtt ügyfélhez juttatva

ABAS-ERP - távnyomtatás
Levélpostai küldeményként feladva

A számla a kiállítást követően borítékban levélpostai küldeményként feladva (Magyar Posta) 

ABAS-ERP - távnyomtatás
Távnyomtatva

A számla kiállításakor saját példány nyomtatását követően távnyomtatással küldve az ügyfélhez (értesítő elektronikus levélben direkt nyomtatási link az ügyfélfiók belépéshez és a számla nyomtatáshoz)

És azt tudja,

amennyiben papír alapon szeretné számláját előállítani, és azt kizárólag email csatolt mellékleteként PDF formátumú fájlként küldi ügyfelének, akkor a kibocsátás módja által elektronikussá változik? 
Mobirise Website Builder

ABAS-ERP - távnyomtatás
Scannelt számla PDF formátumban

Ügyfele számláját scannelés után PDF formátumban, csakis és kizárólag email csatolt mellékleteként küldi ügyfelének (levélpostai küldeményként nem történik feladás)

ABAS-ERP - távnyomtatás
Elkészült számláját ügyfelének kizárólag PDF formátumban állítja elő közvetlenül a számlázás során

Számlázás során előállított papír alapon kibocsátott számláját egyből ügyfelének küldi csakis és kizárólag email  mellékletként csatolt PDF formátumú fájlként (levélpostai küldeményként nem történik feladás)

Mobirise Website Builder

JOGSZABÁLYI HÁTTÉR (NAV ÁFA tv előírása az elektronikus számlákkal kapcsolatosan a NAV eredeti tárhelyén)

AZ ELEKTRONIKUS SZÁMLÁKKAL KAPCSOLATOS LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK - link

És akkor mit lehet tenni?

Amennyiben az Ön számlázó programja/ERP rendszere nem tudja távnyomtatással küldeni ügyfeleihez papír alapon kibocsátott számláikat, és Önök szeretnék ezt a szolgáltatást rendszerükbe integráltan elérni, akkor az oldal alján található úrlap kitöltésével jelezzék ezt felénk, mi felvesszük fejlesztőjükkel a kapcsolatot, és tájékozódunk a lehetőségeikről.

Kimenő számlaleveleik levélpostai küldeményként történő feladása helyett darabszámától függetlenül  javasoljuk a távnyomtatásra történő átállást. 

Távnyomtatás megoldás: számlázó programjukban/ERP rendszerünkben a számla kiállítását követően ügyfelét azonnal egy távnyomtatási direkt linket tartalmazó elektronikus levélben tájékoztatjuk az elkészült számláról, ami csak nyomtatható, letöltésére nincs lehetőség. A számla mellékleteként, letölthető csatolmány is továbbítható.

TÁVNYOMTATÁS előnyei:

1

Többnyelvű

Direkt belépési linket tartalmazó értesítő levél angol, német, magyar, szlovák nyelven, és ügyfél oldalon is ezek a nyelvek választhatóak az oldal megjelenítéséhez
2

Automatikus értesítéső levél küldése a számla kibocsátójához

Ügyfele a belépést követően a számlát megtekintheti, nyomtathatja, vagy esetleg vissza is utasíthatja. A nyomtatás és visszautasítás tényéről tértivevényes értesítő emailben tájékoztatjuk Önöket
3

Számla mellékleteként csatolmány is küldhető

Papír alapon kibocsátott számlája mellett csatolmányok is küldhetők, a számla mellékleteket nyomtathatja vagy akár le is töltheti ügyfele
4

Számla monitoring

A számla kiküldés teljes folyamata nyomon követhető. Állapotok: kiküldött, megnézett, nyomtatott, visszautasított, visszavont, végleg visszavont, újraküldött, újraküldött fizetési emlékeztetőként 
5

Költségtakarékos

A Magyar Posta levélpostai küldemények áraihoz mérten legalább 50%-os költségmegtakarítás érhető el
6

NAV által elfogadott küldési módozat számlája papír alapon kibocsátott állapotának megőrzésével

A távnyomtatás a NAV által is elfogadott küldési módozat, amely során a számla kizárólag nyomtatható, melléklete nyomtatható, vagy akár le is tölthető

Visszajelzés az Ön ERP rendszerébe/számlázó programjába integrált távnyomtatás igényéről (ha az Ön ERP rendszere/számlázó programja még nem távnyomtató kompatibilis)

Távnyomtatás szolgáltatás:

Az alkalmazás fejlesztője: W3app Informatika Kft
Üzemeltető: W3app Informatika Kft
Szolgáltatás weboldala: https://tavnyomtato.hu
Szolgáltatás információs weboldala: https://távnyomtató.hu

Fejlesztő/üzemeltető weboldala: https://w3app.hu